Διαβητολογικό κέντρο


Το διαβητολογικό Κέντρο του Γ. Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1990 με την  υπουργική απόφαση A3β/7343/22-6-90 (ΦΕΚ 378/Β/90) με υπουργική απόφαση και συνδέθηκε άμεσα με την Α' Παθολογικη κλινική του Α.Π.Θ και αυτομάτως με το τμήμα Κλινικης Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, στο οποίο και υπάγεται ο σακχαρώδης διαβήτης ως γνωστικό αντικείμενο σύμφωνα με τις αποφάσεις της UEMS. To διαβητολογικό κέντρο διαθέτει προσωπικό που αποτελείται από την Υπεύθυνη Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας Καλλιόπη Κώτσα και τον Πανεπιστημιακό Υπότροφο Σπυρίδωνα Καρρά. Το κέντρο διαθέτει γραμματέα, διαιτολόγο, εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια και Ερευνητικό εργαστήριο Μοριακής Ενδοκρινολογίας. Το κέντρο παρουσιάζει από της ιδρύσεώς του σημαντική κίνηση ασθενών καθώς και εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. 

Σήμερα το ΔΚ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ΕΙ, ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής και παρακολούθησης ασθενών (στατιστικά στοιχεία 2014- >4000 ασθενείς), διαιτολογική ομάδα, και συνεργάζεται πλήρως με το αγγειοχειρουργικό τμήμα, την πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική και την μονάδα τεχνητού νεφρού της Α' Παθολογικής κλινικής. Εργαστηριακά, τόσο κλινικά όσο και ερευνητικά υποστηρίζεται από το Ενδοκρινολογικό εργαστήριο.

Στα πλαίσια του Διαβητολογικού Κέντρου λειτουργεί τακτικό εξωτερικό ιατρείο κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρακευή. Τα ραντεβού κλείνονται από το τηλέφωνο 2313-313303 ή μετά επικοινωνία με τους Γιατρούς του Κέντρου στο 2310993163 για επείγουσες περιπτώσεις. Το ιατρείο καλύπτει πλήρως όλες τις περιπτώσεις ΣΔ, όπως πχ Διαβήτη τύπου 1 και 2, Διαβήτη κύησης και αντλίες ινσουλίνης. Το Διαβητολογικό κέντρο συντονίζει την δραστηριότητα του με το Ε.ΚΕ.ΔΙ

Parting Words (copyright, contact information, etc.)