Δημήτριος Γουλής

Εικόνα Δημήτριος Γουλής

Γνωστικό αντικείμενο: 

Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Από τις 13/03/91 έως τις 13/12/92 (21 μήνες) υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία, ως Υγειονομικός Ιατρός, τιμώμενος με δύο εύφημες μνείες. Οι Μονάδες που υπηρέτησα ήταν το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου αποφοίτησα, πρώτος στη σειρά επιτυχίας, από το ΚΕΥΠΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας), και η 1η ΜΚΣΕ (Μοίρα Κυρίου Σταθμού Ελέγχου, βάση radar, Χορτιάτης Θεσσαλονίκης).

 

Από τις 05/02/93 έως τις 09/03/94 υπηρέτησα ως αγροτικός ιατρός στην κοινότητα του Χέρσου, Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μετά από 3μηνη εκπαίδευση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κιλκίς, αποσπάσθηκα στο ίδιο ίδρυμα, όπου εντάχθηκα στο πρόγραμμα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των εφημερειών της Παθολογικής Κλινικής.

 

Από τις 11/03/94 έως τις 11/03/96 εργάσθηκα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας ως ειδικευόμενος ιατρός του Παθολογικού Τμήματος, για την απόκτηση της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας.

 

Μετά από επιτυχή συνέντευξη τον Οκτώβριο 1995, κατέλαβα θέση Clinical Research Fellow in Endocrinology and Diabetes, στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού (Section of Endocrinology and Metabolic Medicine), στο Νοσοκομείο St. Mary's του Λονδίνου, υπό τον Professor Desmond G. Johnston, Professor of Clinical Endocrinology. Η Ιατρική Σχολή του St. Mary’s υπάγεται στο Imperial College of Science, Technology and Medicine, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη θέση αυτή παρέμεινα για 3,5 έτη, έως τις 30/09/99.

 

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, είχα συνάψει συμβόλαιο με το NHS (National Health System – Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρεττανίας), εργαζόμενος ως Clinical Assistant, υπό τον Dr. Robert S. Elkeles, Consultant Physician and Diabetologist. Στη θέση αυτή παρέμεινα έως τις 30/09/99.

 

Από τις 01/11/99 έως τις 30/04/00 εργάσθηκα ως ειδικευόμενος ιατρός, στην Ενδοκρινολογική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», υπό την εποπτεία του αμ. επικ. καθηγητή Α. Αβραμίδη, με σκοπό την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας.

 

Από τις 03/10/00 έως τις 27/05/02 συμμετείχα, ως συνεργάτης, στο κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (διευθυντής ο αμ. επικ. καθηγητής Α. Αβραμίδης). Η ειδικότερη ενασχόλησή μου αφορούσε στο εξωτερικό ιατρείο Παχυσαρκίας.

 

Από τις 10/11/00 έως τις 28/12/03 συμμετείχα ως Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης, στο κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ (διευθυντής ο καθηγητής Ι.Ν. Μπόντης). Η ειδικότερη ενασχόλησή μου αφορούσε την Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, που διευθύνονταν από τον καθηγητή Ι. Παπαδήμα.

 

Από τις 27/05/02 έως τις 03/05/04 εργάσθηκα ως επιμελητής Β’ ΕΣΥ στην Ενδοκρινολογική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (διευθυντής ο αμ. επικ. καθηγητής Α. Αβραμίδης). Η Κλινική είχε αναγνωρισθεί από το UEMS (The European Board of Endocrinology) ως εκπαιδευτικό κέντρο στην Ενδοκρινολογία, το Σακχαρώδη Διαβήτη και το Μεταβολισμό.

 

Από τις 29/12/04 έως τις 27/08/09 εργάσθηκα ως Λέκτορας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής στην Α' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ [διευθυντές οι καθηγητές Ι.Ν. Μπόντης (2004-2008) και Β.Κ. Ταρλατζής (2008-2009)], με ειδικότερη ενασχόληση στην Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, με υπεύθυνο τον καθηγητή Ι. Παπαδήμα.

 

Από τις 27/08/09 εργάζομαι ως Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία) Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής στην Α' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ (διευθυντής ο καθηγητής Β.Κ. Ταρλατζής), όντας υπεύθυνος της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής.

 

Κατά το β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2004-2005 παρακολούθησα το ε’ εξαμηνιαίο εισαγωγικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

 

Για δύο εβδομάδες (21/10/07 – 02/11/07) παρακολούθησα το κλινικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Department of Anatomy and Cell Biology, University of Manitoba, Winnipeg, Canada στα πλαίσια του προγράμματος επιστημονικής ανταλλαγής που έχει υπογραφεί μεταξύ του University of Manitoba και της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (υπεύθυνοι της προγράμματος: αν. καθηγήτρια Ε. Εμμανουήλ-Νικολούση και M. Vrontakis).

Σύντομο βιογραφικό: 

Ο Δημήτρης Γουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε τις βασικές ιατρικές σπουδές και τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια (1999 – 2000), με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Νοσοκομεία St. Mary’s και Hammersmith του Λονδίνου, αποκτώντας την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού. Στη διάρκεια των σπουδών του στη Μεγάλη Βρεττανία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα μεταβολισμού, ενδοκρινολογίας της αναπαραγωγής και επιπλοκών της κύησης. Από το 2004 είναι λέκτορας, από το 2009 επίκουρος καθηγητής, από το 2013 μόνιμος επίκουρος καθηγητής από το 2015 αναπληρωτής καθηγητής και από το 2019 καθηγητής πρώτης βαθμίδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, τοποθετημένος στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ. Τα κύρια ερευνητικά του αντικείμενα αποτελούν οι ενδοκρινικές και μεταβολικές επιπλοκές της κύησης, η Ανδρολογία και η μεθοδολογία της έρευνας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 ξενόγλωσσες πλήρεις εργασίες σε διεθνή, peer-review περιοδικά. Έχει διατελέσει associate editor στο περιοδικό Human Reproduction και ειδικός γραμματέας της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας, γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της European Acedemy of Andrology και μέλος του editorial board των περιοδικών Andrology, Hormones, Maturitas, Journal of Endocrinological Investigation και Human Reproduction Open. Επιπρόσθετα, είναι υπεύθυνος του Training Center of Andrology της European Acedemy of Andrology και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Master of Sciences in Medical Research Methodology. 

Επικοινωνία

Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής T.K. 54124 Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα social networks.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.