Επίτιμοι Καθηγητές & Διδάκτορες

 
    Η απονομή των τίτλων του Επίτιμου Καθηγητή και του Επίτιμου Διδάκτορα  αποτελούν τις ύψιστες τιμές, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να αποδώσει μία Σχολή ή ένα Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε Έλληνα ή αλλοδαπό που διέπρεψε στην επιστήμη, στην τέχνη και στα γράμματα ή προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος ή στο Πανεπιστήμιο.

    Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. από την ίδρυση της, αποφάσισε και αναγόρευσε πλήθος προσωπικοτήτων, με προέλευση κατά το πλείστον από το χώρο της επιστήμης, σε Επίτιμους Καθηγητές και Διδάκτορες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται λαμπρές προσωπικότητες όπως κάτοχοι βραβείου Nobel, κορυφαίοι επιστήμονες με σημαντική προσφορά και διεθνή αναγνώριση, επιστήμονες που με την έρευνα και την κλινική ιατρική πράξη διεύρυναν και καθοδήγησαν τις εξελίξεις στους τομείς δραστηριότητάς τους. Γενικότερα, κριτήρια για την απονομή των τίτλων του Επίτιμου Καθηγητή και του Επίτιμου Διδάκτορα αποτελούν το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο.

 

 

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

2010
1. Γεώργιος Σφακιανάκης
Καθηγητής της Ακτινολογίας και της Παιδιατρικής,  Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Miller του Πανεπιστημίου Miami (UMMSM).
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα  από την Τελετή Αναγόρευσης.
2. Χαρίσιος Μπουντούλας
Καθηγητής της Παθολογίας και της Καρδιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του OHIO των ΗΠΑ, ακαδημαϊκός και διευθυντής του Κέντρου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα  από την Τελετή Αναγόρευσης.
2016
3. Χρήστος Μαντζώρος
Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπιστημίου Harvard και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης των ΗΠΑ.
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
4. Χαράλαμπος Ποθουλάκης
Καθηγητής της Παθολογίας και της Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) των ΗΠΑ.
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα  από την Τελετή Αναγόρευσης.
 
 

 

 
 

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

1947
1. Σπυρίδων Δοντάς
Καθηγητής της Φαρμακολογίας και της Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός.
1948
2. Paul White
Καθηγητής της Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard. Επικεφαλής του Unitarium Service Committee επισκέφτηκε πολλές φορές τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε σειρά μαθημάτων.
3. Ιωάννης Γεωργιάδης
Καθηγητής της Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο φορές ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της σπάθης. Συνέβαλε στην οργάνωση της Ιατρικής Σχολής τoυ Α.Π.Θ.
1949
4. Μαρίνος Γερουλάνος
Καθηγητής της Χειρουργικής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός. Συνέβαλε στην οργάνωση της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
1951
5. Robert Cherry
Αμερικανός ιατρός επικεφαλής της ιατρικής αποστολής της χώρας του με σπουδαίες υπηρεσίες προς τον ελληνικό λαό και την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
1952
6. Γεώργιος Ιωακείμογλου
Καθηγητής της Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός. Πρωτοπόρος στη φαρμακολογική έρευνα.
7.Sir Alexander Fleming
Άγγλος ιατρός - ερευνητής ο ποίος για την ανακάλυψη της πενικιλλίνης έλαβε το βραβείο Nobel το 1945.
8. André Sicard
Γάλλος καθηγητής της Χειρουργικής με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
1953
9. Κωνσταντίνος Λούρος
Καθηγητής της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βουλευτής, γερουσιαστής και υπουργός.
1959
10. Karl Fellinger
Καθηγητής της Παθολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης και διευθυντής της Αυστριακής Εταιρείας Παθολογίας.
1960
11. Robert Debré
Καθηγητής της Μικροβιολογίας και στη συνέχεια της Κλινικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων.
12. Robert Monod
Διαπρεπής Γάλλος ιατρός, καθηγητής της Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο των Παρισσίων και ιστορικός συγγραφέας.
13. Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος
Καθηγητής της Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως κατοχικός υπουργός Παιδείας πρωτοστάτησε και συνυπέγραψε το νόμο για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Α.Π.Θ.
1962
14. Adolf Butenandt
Χημικός και ερευνητής στον τομέα των γεννητικών ορμονών, απομόνωσε και ταυτοποίησε την ωοθυλακίνη τιμηθείς με βραβείο Nobel.
1963
15. Gustav Hofer
Καθηγητής της Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γκρατς.
16. Louis Vallery-Radod Pasteur
Καθηγητής της Ιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Pasteur και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας.
17. Paul Hermann Müller
Ερευνητής ο οποίος ανακάλυψε το D.D.Τ. και συνέβαλε στον αγώνα κατά της ελονοσίας. Βραβείο Nobel το 1948.
18. Charles Herbert Best
Καναδός φυσιολόγος, μέλος της ερευνητικής ομάδας η οποία ανακάλυψε την ινσουλίνη και έθεσε τις βάσεις για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη.
19. Rudolf Zenker
Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Περιέγραψε πρώτος τα φαρυγγικά εκκολπώματα τα οποία φέρουν το όνομά του.
20. Φρειδερίκη
Βασίλισσα της Ελλάδος. Τιμήθηκε, σύμφωνα με τα πρακτικά, για το πολυσχιδές κοινωνικό της έργο.
1964
21. Achille Mario Doglioti
Καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο και πρωτοπόρος στον τομέα της Αναισθησιολογίας.
1965
22. Pierre Mollaret
Γάλλος καθηγητής της Νευρολογίας με σπουδαίο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Το σύνδρομο Debri-Mollaret φέρει και το όνομά του.
23. Frank Gerbode
Καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Stanford και διευθυντής στο Heart Research Institute of Medical Sciences στο Σαν Φραντσίσκο. Πρωτοπόρος των αγγειοχειρουργικών εγχειρήσεων με εξωσωματική κυκλοφορία.
24. Gian Batista Bietti
Καθηγητής και διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Οι μελέτες του έδωσαν μεγάλη βοήθεια για τη θεραπεία των οφθαλμολογικών παθήσεων.
25. Ernest Derra
Γερμανός καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ με μεγάλη συνεισφορά στην εξέλιξη της επιστήμης.
26. René Fontaine
Γάλλος ιατρός καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων, ο οποίος ασχολήθηκε με αγγειολογικά θέματα.
1967
27. Clarence Crafoord
Σουηδός χειρουργός, καθηγητής της Θωρακοχειρουργικής με έδρα το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.
28. Ignatio Chavez
Διαπρεπής ιατρός-καρδιολόγος, καθηγητής στο Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο τον Μεξικού. Ιδρυτής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας στην ίδια χώρα το οποίο σήμερα φέρει το όνομά του.
1968
29. Loyd Nybus
Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ιλινόϊς στο Σικάγο. Κατέστησε την κλινική αυτή διεθνές κέντρο ιατρικής περίθαλψης και ακαδημαϊκής δραστηριότητας.
1969
30. Henry Beecher
Αμερικανός ιατρός - αναισθησιολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard. Πρωτοπόρος στον τομέα της Αναισθησιολογίας.
1970
31. Victor Vic Dupont
Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων και επικεφαλής της μονάδας ανάνηψης της ιδίας Σχολής. Τιμήθηκε για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο και την εν γένει προσφορά του στην ιατρική επιστήμη.
32. Jean Bernard
Γάλλος ιατρός και ερευνητής. Καθηγητής αρχικά της Καρκινολογίας στο νοσοκομείο Saint Louis και μετέπειτα καθηγητής των Κλινικών Ασθενειών του Αίματος και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ερευνών για τη Λευχαιμία και τις Ασθένειες του Αίματος.
1971
33. Paul Bucy
Καθηγητής της Νευρολογίας και της Νευροχειρουργικής στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Illinois Northwestern και Bowmen Gray της Β. Καρολίνας. Το σύνδρομο Kluver- Bucy φέρει και το όνομά του.
1972
34. Jean Louis Lortait-Jacob
Χειρουργός των νοσοκομείων των Παρισίων και καθηγητής της Κλινικής Χειρουργικής. Εισήγαγε νέες τεχνικές στη χειρουργική της κοιλίας.
35. Michel Debakey
Πρωτοπόρος καρδιοχειρουργός, φωτισμένος δάσκαλος και ιατρικός εφευρέτης. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας.
1973
36. Jean Nordmann
Καθηγητής της Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Διεθνώς γνωστός για τις μελέτες στον κρυσταλλοειδή φακό και το υαλοειδές σώμα.
37. John Gillingham
Καθηγητής της Νευροχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Παγκόσμια γνωστός για τις εργασίες του επί των ανωμαλιών των αγγείων του εγκεφάλου.
1975
38. Pierre Pichot
Καθηγητής της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων. Πρωτοπόρος στις μελέτες που αφορούν την επιδημιολογία της Ψυχιατρικής και τις εφαρμογές της Πειραματικής Ψυχολογίας στην πράξη.
1976
39. Richard Handley
Χειρουργός στο Νοσοκομείο Middlesex του Λονδίνου και διευθυντής της Royal Society of Medicine. Καινοτόμος στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
1977
40. Pierre Deniker
Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Παρισίων και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κολλεγίου της Νευροψυχοφαρμακολογίας. Πρωτοπόρος στον τομέα της Νευροψυχοφαρμακολογίας, χρησιμοποίησε ελληνικές λέξεις για να ονομάσει ό,τι καινούργιο δημιούργησε.
1978
41. Viking Olov Björk
Επικεφαλής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ουψάλας και καθηγητής της Χειρουργικής Θώρακα, Καρδιάς και Αγγείων στο Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.
1980
42. Fritz Zolliner
Καθηγητής της Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Φράϊμπουργκ. Θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης Ωτοχειρουργικής
43. Franz Büchner
Καθηγητής της Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Φράϊμπουργκ. Ερευνητής διεθνούς κύρους στον τομέα των υπεροξειδωμένων καταστάσεων κατά τη διάπλαση των έμβιων όντων.
44. Marshall Orloff
Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και επικεφαλής του Τμήματος Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Los Angeles Harbor UCLA Medical Center.
1982
45. Hans Werner Altmann
Καθηγητής της Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Wurzburg και του Βερολίνου.
1983
46. Jean Givatte
Καθηγητής της Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αντικείμενο της Ιστοπαθολογίας.
1984
47. Mortimer Bucley
Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και από τους πρωτοπόρους στον τομέα της Καρδιοχειρουργικής.
1988
48. Helmut Lechner
Καθηγητής της Νευρολογίας και της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γκρατς. Το επιστημονικό του έργο στον τομέα των αγγειακών εγκεφαλικών διαταραχών θεωρείται πρωτοπόρο, πολύπλευρο και με διεθνή απήχηση.
49. Luc Montagnier
Καθηγητής στο Ινστιτούτο Pasteur των Παρισίων. Πρωτοπόρος στην έρευνα για τον ιό του AID’S, τιμήθηκε και για τη συμβολή του στην προετοιμασία της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αυτής μάστιγας της ανθρωπότητας.
1992
50. Philip Rubbin
Καθηγητής της Ακτινοθεραπευτικής - Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Rochester N.Y.
1994
Jean Brihaye (1922-1999)
51. Jean Brihaye
Καθηγητής της Νευροχειρουργικής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (1922-1999). Πρωτοπόρος στη σύγχρονη αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του ΚΝΣ, κατέστησε την κλινική που διηύθυνε, κέντρο της Νευροχειρουργικής ειδικότητας.
1998
52. Νικόλαος Γονατάς
Καθηγητής της Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Παγκόσμια γνωστός για το ερευνητικό του έργο με αντικείμενο τη νόσο Alzheimer, τις παιδικές μυοπάθειες και τη νόσο του κινητικού νευρώνα.
53. Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος
Καθηγητής της Γενετικής και στη συνέχεια της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη γενετική και ιδιαίτερα στο επίπεδο της αιματολογίας.
2000
54. Thomas Andreoli
Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας. Διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Νεφρολογικής Εταιρείας. Το ερευνητικό του έργο έχει ως αντικείμενο την ομοιόσταση των ηλεκτρολυτών, την οξεοβασική ισορροπία και τις σχέσεις αρτηριακής πίεσης και νεφρικής βλάβης.
2003
55. Franz Gerstenbrand
Καθηγητής της Νευρολογίας των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων της Βιέννης και του Ινσμπρουκ της Αυστρίας. Με ιδιαίτερα πλούσιο και αξιόλογο ερευνητικό και συγγραφικό έργο κατόρθωσε μεταξύ άλλων ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νευρολογικών Επιστημών να συντονίσει την επιστημονική έρευνα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
56. William Ian McDonald
Καθηγητής της Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ο κύριος ερευνητικός τομέας είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου η προσφορά του είναι μεγίστη ιδίως στην φυσιοπαθολογία της νόσου και στην εργαστηριακή διάγνωση.
2004
57. Δημήτριος Λυπουρλής
Ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ασχολείται ιδιαίτερα με τον αρχαίο ελληνικό επιστημονικό λόγο. Ιδιαίτερα συχνή υπήρξε η παρουσία του σε ιατρικά συνέδρια με ομιλίες σε διάφορα ιπποκρατικά θέματα. Στο πλούσιο και ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται και το πεντάτομο έργο του που είναι αφιερωμένο στον Ιπποκράτη.
2005
58. Jurgen Koebke
Τακτικός καθηγητής της Περιγραφικής και Λειτουργικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολωνίας της Γερμανίας. Έχει εκλεγεί επανειλημμένα ως ο αποτελεσματικότερος διδάσκων της Σχολής αυτής. Επίτιμος καθηγητής πολλών ξένων Ιατρικών Σχολών. Φιλέλληνας με στενή συνεργασία και δεσμούς με την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
59. Hagop Souren Akiskal
Καθηγητής της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου San Diego, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.
60. Wolfgang Draf
Καθηγητής της Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Mainz, Νοσοκομείο του Marburg.
61. Kerry Raphael Mills
Καθηγητής της Κλινικής Νευροφυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
2006
62. Βασίλειος Παπαγεωργίου
Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
63. Αργύριος Θεοφιλόπουλος
Καθηγητής Ανοσολογίας στο ερευνητικό ίδρυμα Scripps Research Foundation, La Jolla, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.
2007
64. Δημήτριος Ωραιόπουλος
Καθηγητής της Παθολογίας – Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά.
65. Paul Devroey
Καθηγητής της Ιατρικής της Αναπαραγωγής στο GF (URVO) των Βρυξελλών.
66. Andre Van Steirteghem
Καθηγητής της Εμβρυολογίας και Βιολογίας της Αναπαραγωγής στο Ελεύθερο Φλαμανδόφωνο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Vrije Universiteit).
67. Χαράλαμπος Γαβράς
Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ΗΠΑ.
2008
68. Dietger Niederwieser
Καθηγητής της Παθολογίας - Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας της Γερμανίας.
69. Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου
Καθηγήτρια της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Drexel University College of Medicine της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.
70. Αθηναίος Φιλίππου
Καθηγητής της Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Innsbruck της Αυστρίας.
71. Maria Buti-Ferret
Καθηγήτρια της Παθολογίας-Ηπατολογίας του Πανεπιστημίου Autonoma της Βαρκελώνης της Ισπανίας.
2009
72. Jorge Cervós-Navarro
Καθηγητής της Νευροπαθολογίας και Νευροανατομίας. Ομότιμος Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Καταλονίας της Βαρκελώνης.
73. Νικόλαος Μαδιάς
Καθηγητής της Παθολογίας - Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου του TUFTS της Βοστώνης των Η.Π.Α. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος νεφρολόγος, με εξαιρετικό ερευνητικό έργο στην οξεοβασική ισορροπία, στην ηλεκτρολυτική φυσιολογία και παθοφυσιολογία (σε «ολοσωματικό», κυτταρικό και μοριακό επίπεδο), καθώς και στην παθοφυσιολογία και θεραπεία της υπέρτασης.
74. Klaus Diedrich Hermann Rolf
Καθηγητής της Ενδοκρινολογίας της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Lubeck της Γερμανίας.
75. Edward Colin Gordon-Smith
Ομότιμος Καθηγητής της Αιματολογίας του Πανεπιστημίου του St. George's του Λονδίνου.
76. Alan Hersh Decherney
Ομότιμος καθηγητής της Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου UCLA των Η.Π.Α. Διετέλεσε διευθυντής του κλάδου Βιολογίας και Ιατρικής Αναπαραγωγής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Η.Π.Α.
77. Δημήτριος Μιχαηλίδης
Καθηγητής της Αιματολογίας του Πανεπιστημίου University College London Medical School του Ηνωμένου Βασιλείου.
78. Γεώργιος Μπακρής
Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Σικάγου των Η.Π.Α.
 
 
79. Ανδρέας Μαρνέρος
Καθηγητής της Νευρολογίας - Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Martin-Luther Universitat του Χάλλε της Γερμανίας.
 
 
 

Το Βιογραφικό  και το Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

 
 
 
 
2010
80. Σωκράτης Παπαπούλος
Καθηγητής της Παθολογίας - Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου του Leiden της Ολλανδίας.
 
 
 
Το Βιογραφικό-Δελτίο Τύπου από την Τελετή Αναγόρευσης
 
81. Peter Black
Καθηγητής της Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου του Harvard των Η.Π.Α.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
 
2011
82. Κωνσταντίνος Πολυχρονάκος
Καθηγητής της Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου του McGill του Μόντρεαλ του Καναδά.
 
 
 
Το Βιογραφικό  από την Τελετή Αναγόρευσης.
2012
83. Hans Jurgen Moeller
Καθηγητής της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μονάχου της Γερμανίας.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
84. Γεώργιος Τσώκος
Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard των Η.Π.Α.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
85. Χρήστος Μαντζώρος
Καθηγητής της Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή και καθηγητής Δημόσιας Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ.
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
86.Δημήτριος Δημητριάδης
Καθηγητής της Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας (Keck School of Medicine, University of Southern California) των Η.Π.Α.
 
 
 
Το Βιογραφικό  και το Δελτίο Τύπου από την Τελετή Αναγόρευσης
2013
87. Sir Martin Evans
Καθηγητής της Γενετικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου του Cardiff του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
2014
88. David Matthews
Καθηγητής της παθολογίας - Διαβητολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
 
89. Λουδοβίκος Κάππος
Καθηγητής της Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Βασιλείας της Ελβετίας.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
2015
90. Ευάγγελος Γραγουδάς
Καθηγητής της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντής του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Το 2014 η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ίδρυσε την επώνυμη έδρα Οφθαλμολογίας Gragoudas Professorship in Ophthalmology. Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ενδοφθάλμιων όγκων.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
91. Λεωνίδας Ζωγράφος
Καθηγητής της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάνης της Ελβετίας.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
2016
92. Roberto Romero
Καθηγητής της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Μοριακής Μαιευτικής και της Γενετικής του Πανεπιστημίου του Wayne State του Detroit, Michigan των Η.Π.Α.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
93. Gabriel Panayi
Ομότιμος καθηγητής της Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
94. Dean G. Sotereanos
Καθηγητής της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh, Pennsylvania των ΗΠΑ και Διευθυντή του εξειδικευμένου Τμήματος Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου (UPMC), ΗΠΑ.
 

 

Το Βιογραφικό  και το Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

2017
95. Κύπρος Νικολαΐδης
Καθηγητής της Εμβρυϊκής Ιατρικής του Πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου.
 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

96. Thomas Walsh
Καθηγητής της Παθολογίας, Παιδιατρικής, Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Weill Cornell University Medical Center, Ν.Υ. των Η.Π.Α.
 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

97. Ελευθέριος Διαμαντής
Καθηγητής της Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
98. Zvi Laron
Ομότιμος καθηγητής της παιδιατρικής ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ της Ιατρικής Σχολής Sackler.
 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

99. Yvon Englert
Καθηγητής της Μαιευτικής - Γυναικολογίας και πρύτανης του γαλλόφωνου Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).
 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

2018
100. Γεώργιος Βελμάχος
Καθηγητής της Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Harvard των Η.Π.Α. και Διευθυντής της Κλινικής Τραύματος στο Massachusetts General Hospital.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

 

101. Βασίλειος Παπαλόης
Καθηγητής της Χειρουργικής και των Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου Imperial College Medicine του Λονδίνου.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.
102. Hans-Ulrich Häring
Καθηγητής της Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Tubingen της Γερμανίας.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα από την Τελετή Αναγόρευσης.

 

103. John Geddes
Καθηγητής της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
 
 
 
Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.
2019
104. Μίμης Κοέν
Καθηγητής της Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Illinois του Σικάγου των Η.Π.Α.

 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

105. Παναγιώτης Γιαννούδης
Καθηγητής της ορθοπεδικής και τραυματολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

106. Βασίλειος Παπαδημητρίου
Καθηγητής της παθολογίας - καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Georgetown της Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

 

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

107. Μιχάλης Γκατζούλης
Καθηγητής της Καρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών στο Νοσοκομείο Royal Brompton και στο Imperial College του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

108. Siegfried S. Kasper
Ομότιμος Καθηγητής της Ψυχιατρικής και πρώην Προέδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

109. Άλμπερτ Μπουρλά
Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, απόφοιτος και Διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., τιμηθηκε για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υγείας, στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

 

Το Βιογραφικό – Πρόγραμμα και Στιγμιότυπα από την Τελετή Αναγόρευσης.

 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.