Σύγγραμμα Ουρολογίας

Ουρολογία


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου το 2010 τόσο από τους φοιτητές της Ιατρικής όσο και από τον επιστημονικό κόσμο μας οδήγησε στο σχεδιασμό και δημοσίευση της παρούσας δεύτερης έκδοσης. Η δομή του βιβλίου παραμένει σταθερή αλλά ενσωματώνει όλη τη νέα γνώση της τελευταίας πενταετίας με τρόπο απλό και κατανοητό αλλά συγχρόνως μεστό.

Σκοπός και της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου αυτού είναι να παρέχει στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής αλλά και στους γενικούς ιατρούς το βασικό πλαίσιο γνώσεων που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των Ουρολογικών παθήσεων, τη διαγνωστική προσέγγιση και τη σύγχρονη αντιμετώπιση. Και στην έκδοση αυτή κλήθηκαν να συμμετέχουν επιλεγμένοι συνάδελφοι Ουρολόγοι αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες όπως Ακτινολόγοι, Πυρηνικοί ιατροί, Παιδοχειρουργοί, Νεφρολόγοι και Δερματολόγοι. Οι αρχές της Ιατρικής που τεκμηριώνονται από τις αποδείξεις (evidence based medicine) εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο βιβλίο. Η νέα έκδοση είναι περισσότερο εμπλουτισμένη με εικόνες, πίνακες και αλγόριθμους, ενώ η πλήρως έγχρωμη εκτύπωση την καθιστά σαφώς πιο παραστατική και διδακτική.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο συνοδευτικό DVD που εμπλουτίστηκε περαιτέρω με αντιπροσωπευτικές χειρουργικές επεμβάσεις σε video. Περιέχει το βιβλίο με τη μορφή ενός πλήρους και λειτουργικού e-book που θεωρούμε ότι θα αγκαλιαστεί ιδιαίτερα κάνοντας το διαθέσιμο σε όλες τις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς για την ενθουσιώδη προθυμία τους να συμβάλλουν στην παρουσίαση ενός σύγχρονου συγγράμματος. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους Πέτρο Γεωργόπουλο και Ιωάννη Σοκολάκη για τη βοήθεια τους τόσο στη διόρθωση των κειμένων όσο και στην ιδιαίτερη κριτική ματιά τους καθώς και το συνάδελφο Νικόλαο Κολιάκο για τη βοήθεια του στην επιμέλεια της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου.

Ευάγγελος – Ισαάκ Ιωαννίδης
Κωνσταντίνος Χατζημουρατίδης


Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση των εκδοτών.