Άγγελος Δανιηλίδης

Εικόνα Άγγελος Δανιηλίδης

Γνωστικό αντικείμενο: 

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Ειδικότητα: Έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας το 2005 μετά από εξετάσεις, αφού ασκήθηκα στις παρακάτω νοσοκομειακές μονάδες στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία:

• Υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής για 12 μήνες (12/12/1997 έως 11/12/1998) στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Ν. Δράμας.

• Στη συνέχεια υπηρέτησα ως υπεράριθμος ειδικευόμενος Μαιευτικής- Γυναικολογίας για 12 μήνες από 12/12/1998 έως 15/12/1999 στη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Ν. Ξάνθης.

• Ασκήθηκα ως ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας για 12 μήνες σε θέση Senior House Officer (1/8/2001 έως 6/8/2002) στο νοσοκομείο Dumfries & Galloway της Σκωτίας. Η θέση ήταν αναγνωρισμένη από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας για τη λήψη ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία και αναγνωρίσθηκε από το ΚΕΣΥ σαν χρόνος εκπαίδευσης στην ειδικότητα.

• Ακολούθως ασκήθηκα ως ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας για 4 μήνες σε θέση Senior House Officer (7/8/2002 έως 4/12/2002) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Η θέση ήταν αναγνωρισμένη από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας για τη λήψη ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία και αναγνωρίσθηκε από το ΚΕΣΥ σαν χρόνος εκπαίδευσης στην ειδικότητα.

• Στη συνέχεια ασκήθηκα ως ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας για 12 μήνες σε θέση Registrar (5/12/2002 έως 30/11/2003) στο νοσοκομείο Wishaw General Hospital της Σκωτίας. Η θέση ήταν αναγνωρισμένη από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας για τη λήψη ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία και αναγνωρίσθηκε από το ΚΕΣΥ σαν χρόνος εκπαίδευσης στην ειδικότητα.

• Συμπλήρωσα τον απαιτούμενο χρόνο άσκησης (20 μήνες) για τη λήψη του τίτλου ειδικότητας εργαζόμενος ως ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας στη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τις 15/1/2004 έως τις 18/9/2005. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου πήρα εκπαιδευτική άδεια 5 μηνών από τις 5/10/2004 έως τις 5/3/2005 και εργάσθηκα ως ειδικευόμενος Μαιευτικής-Γυναικολογίας (Registrar) στο νοσοκομείο Wishaw General Hospital της Σκωτίας.

Μαιευτήρας Γυναικολόγος με τίτλο ειδικότητας στη Μεγάλη Βρετανία:

• Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας εργάστηκα σαν έμμισθος επιμελητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας (Registrar) από τις 1/11/2005 έως 28/2/2006 (4 μήνες) στο νοσοκομείο Wishaw General Hospital της Σκωτίας.

 

Επιστημονικός συνεργάτης

• Από τις 6/10/2005 έως τις 30/11/2006 (13 μήνες) στη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

• Από τις 7/5/2007 έως και το Μάιο του 2011 στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογικήκλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας:

 

•        Από 05/2011 έως και 07/2014 υπηρέτησα στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σαν εκλεγμένος λέκτορας μαιευτικής-γυναικολογίας. Από 23/7/2014 έως και 3/2016 υπηρέτησα στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σαν διορισμένος λέκτορας μαιευτικής-γυναικολογίας.

Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας:

 • 3/2016-10/2019 υπηρέτησα σας διορισμένος Επίκουρος επί θητείαΚαθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. στη Β΄  Πανεπιστημιακή  Μαιευτική  Γυναικολογική  κλινική Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 
 • 10/2019-σήμερα υπηρετώ σαν μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. στη Β΄  Πανεπιστημιακή  Μαιευτική  Γυναικολογική  κλινική Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

 

 

Μετεκπαιδεύσεις

• Οικογενειακός Προγραμματισμός Στα πλαίσια της άσκησης μου στη Μεγάλη Βρετανία στο νοσοκομείο Wishaw General Hospital, όπου και εργάσθηκα για 12 μήνες σαν Registrar από 5/12/2002 έως 30/11/2003, πραγματοποίησα την εκπαίδευσή μου στον οικογενειακό προγραμματισμό, στα πλαίσια εκπαίδευσης του Κολλεγίου, υπό επιτήρηση, με βιβλίο περιστατικών (Log Book) και απέκτησα μετά από εξετάσεις το αντίστοιχο Δίπλωμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Επίσης συμμετείχα και σε μετεκπαιδευτικά 4 σεμινάρια οικογενειακού προγραμματισμού-συνολικά 6 μετεκπαιδευτικές ημέρες.

• Κολποσκοπήσεις Η μετεκπαίδευση μου στις κολποσκοπήσεις ξεκίνησε πριν την απόκτηση τίτλου ειδικότητας για 5 μήνες και συνεχίσθηκε και για 4 μήνες μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας στο Wishaw General Hospital στην Γλασκώβη, Σκωτία από 1-11-2005 έως 28-2-2006, όπου είχα τη θέση του Έμμισθου επιμελητή (Registrar). Η μετεκπαίδευση έγινε στα πλαίσια των μετεκπαιδεύσεων του Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας και ολόκληρη η μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κάτω από επιστημονική επιτήρηση, με την ταυτόχρονη συμπλήρωση βιβλίου 160 περιστατικών (log book), ενώ μετά το πέρας της μετεκπαίδευσης πέρασα από εξετάσεις στο Κολλέγιο, ενώ κατέθεσα δέκα παρουσιάσεις περιστατικών μου και το log book. Μου απονεμήθηκε το Δίπλωμα Επάρκειας στις Κολποσκοπήσεις από το Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης μου απονεμήθηκε το πιστοποιητικό Επάρκειας της Διαγνωστικής Κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης. Επίσης συμμετείχα και σε 12 μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για την παθολογία του τραχήλου, συνολικά 26 μετεκπαιδευτικές ημέρες, ενώ σε 4 από αυτά συμμετείχα ως εκπαιδευτής-ομιλητής.

• Υπέρηχοι. Τόσο κατά τη διάρκεια της ειδικότητας για 17 μήνες, όσο και μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας για ακόμη 4 μήνες μετεκπαιδεύτηκα στον μαιευτικό και γυναικολογικό υπέρηχο στο Wishaw General Hospital, Γλασκώβη Σκωτίας από 1-11-2005 έως 28-2-2006, όπου είχα τη θέση του Έμμισθου Eπιμελητή (Registrar). Το Νοσοκομείο έχει 6000 τοκετούς ετησίως, με μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εμβρυομητρικής ιατρικής στη Σκωτία και είναι αναγνωρισμένο κέντρο από το Βασιλικό κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων για απόκτηση επάρκειας στους υπερήχους. Η εκπαίδευσή μου έγινε στα πλαίσια εκπαίδευσης του Κολλεγίου υπό επιτήρηση με βιβλίο περιστατικών (Log Book). H εκπαίδευσή μου συνεχίσθηκε στην Ελλάδα στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική στο Παπαγεωργίου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από 19-5-2006 έως 25-9-2006 για ακόμη 4 μήνες. Το τελευταίο αποτελεί αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης στους υπερήχους από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης μου και μετά από εξετάσεις απέκτησα την Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως επίσης μετά από εξετάσεις και το Πιστοποιητικό Επάρκειας για τον Μαιευτικό Υπέρηχο στις 11-14 εβδομάδες και για την μέτρηση της Αυχενικής Διαφάνειας όπωςεπίσης και το Πιστοποιητικό Επάρκειας για τον Υπέρηχο 2ου Επιπέδου στις 20-22 εβδομάδες κύησης από Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας αλλά και μετά τη λήψη του τίτλου του Μαιευτήρα Γυναικολόγου συμμετείχα σε 20 θεωρητικά και πρακτικά (hands-on) μετεκπαιδευτικά σεμινάρια υπερήχων εκ των οποίων σε 3 όπου ήμουν εκπαιδευτής-ομιλητής. Συνολικά: 42 μετεκπαιδευτικές ημέρες.

• Λαπαροσκοπήσεις-Υστεροσκοπήσεις. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου στη Γενική Χειρουργική συμμετείχα σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη λαπαροσκοπική χειρουργική το οποίο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος εκπαίδευσης διάρκειας 40 ωρών (παρακολούθηση Video, εκπαίδευση σε εξομοιωτή και παρακολούθηση χειρουργικών λαπαροσκοπικών επεμβάσεων) και πρακτικό μέρος 40 ωρών κατά το οποίο συμμετείχα ενεργά σαν βοηθός ή πρώτος χειρουργός στην εκτέλεση λαπαροσκοπικών χολοκυστεκτομών. Σε όλη τη διάρκεια εκπαίδευσης μου σαν ειδικευόμενος μαιευτικής-γυναικολογίας στην Σκωτία συμμετείχα σαν βοηθός και σαν πρώτος χειρουργός σε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών γυναικολογικών επεμβάσεων (διαγνωστικών, συμφυσιόλυσης, υπογονιμότητας-ενδομητρίωσης, στειροποίησης, κυστεκτομών. Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας μετεκπαιδεύτηκα στο Katholieke Universiteit Leuven  στο Βέλγιο για 1 μήνα από 2-10-2006 έως 27-10-2006  στις γυναικολογικές λαπαροσκοπήσεις καθώς και για 3 μήνες (19-31/3/2007, 3-16/12/2007 και 1/10/2013-30/11/2013) στο κέντρο λαπαροσκοπήσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Targu-Mures στηνΡουμανία όπου και συμμετείχα σαν χειρουργός σε λαπαροσκοπικές γυναικολογικές επεμβάσεις (ινομυοματεκτομές, κυστεκτομές, συμφυσιολύσεις, σαλπιγγεκτομές,  σαλπιγγοπλαστικές, drilling ωοθηκών, υστερεκτομές, θεραπεία ενδομητρίωσης). Επίσης, μετεκπαιδεύτηκα στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Hospital San Giovani di Dio, University of Cagliari στην Ιταλία για 1 μήνα από τις 21/9/2008 έως τις 4/10/2008 και από τις 23/2/09  έως τις 7/3/09  στις γυναικολογικές λαπαροσκοπήσεις και υστεροσκοπήσεις. Συμμετείχα σαν χειρουργός σε μεγάλο αριθμό επεμβατικών υστεροσκοπήσεων (αφαίρεση πολυπόδων και ινομυωμάτων) καθώς και σε επεμβατικές λαπαροσκοπήσεις (υστερεκτομές, θεραπεία εν τω βάθη ενδομητρίωσης) κάτω από την επίβλεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικών Ενδοσκοπήσεων (ESGE) καθηγητή G.B.Melis. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα για 6 μήνες στο νοσοκομείο του Clermond Ferrand της Γαλλίας όπου συμμετείχα σε μεγάλο αριθμό ενδοσκοπικών επεμβάσεων (ινομυοματεκτομές, κυστεκτομές, συμφυσιολύσεις, σαλπιγγεκτομές, σαλπιγγοπλαστικές, drilling ωοθηκών, υστερεκτομές, θεραπεία εν τω βαθει ενδομητρίωσης, υστεροσκοπικές αφαιρέσεις πολυπόδων, διαφραγμάτων και ινομυωμάτων). Ακόμη έδωσα εξετάσεις και κατέθεσα στο Πανεπιστήμιο της Auvergne Τhesis με τίτλο “Φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία της ενδομητρίωσης σταδίου Ι και ΙΙ”.

Μου απονεμήθηκε το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ. Επίσης μετά από γραπτές και πρακτικές εξετάσεις στο Βέλγιο μου απονεμήθηκε το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ- EUROPEAN ACADEMY OF GYNAECOLOGICAL SURGERY και το ΔΙΠΛΩΜΑ Minimal Invasive Gynecological Surgeon. Οι 8 τελευταίοι μήνες μετεκπαίδευσης μου στις ενδοσκοπήσεις στη Ρουμανία και στη Γαλλία έγιναν μετά την εκλογή μου σαν λέκτορας μαιευτικής γυναικολογίας το 05/2011. Σαν επίκουρος ακθηγητής πλέον από τις 1-9-2017 έως 28-2-2018 για 6 (έξι) μήνες μετεκπαιδεύτηκα στη γυναικολογική ενδοσκοπική χειρουργική στο Clinica Ostetrica e Gineologica, Policlinico Duilio Casula, Monserrato, University of Cagliari, Italy Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καλαιρι Ιταλίας. Σε αυτό το διάστημα συμμετείχα ενεργά σε προηγμένες και εξειδικευμένες ενδοσκοπικές γυναικολογικές επεμβάσεις ενδομητρίωσης και υστερεκτομές, στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και σε ερευνητικά πρωτόκολλα της κλινικής. Μέσα στο έτος 2019 και για ένα συνολικά μήνα (5 ξεχωριστές εβδομάδες) μετεκπαιδεύτηκα στη λαπαροσκοπική γυναικολογική ογκολογία υπό την επίβλεψη του Διευθυντή και Καθηγητή γυναικολογικής ογκολογίας Professor Omer Devaja στο  Maidestone and Tunbridge Wells NHS Trust, Gynaecological Oncology department, England.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Υποειδικότητα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής 

           

Eκπαιδεύτηκα για 37 μήνες (3 χρόνια) στην Υποειδικότητα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στην Μονάδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ για 37 μήνες από 1.11.2013 έως και 31.12.2016. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καλύπτει όλο το φάσμα της υποειδικότητας (παρακολούθηση κύκλων διέγερσης, συμβουλευτική υπογόνιμου ζευγαριού, υπερηχογραφικό έλεγχο μήτρας και ωοθηκών, λήψη ωαρίων και εμβρυομεταφορά, σπερματέγχυσης κτλ.) και είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτικής-Γυναικολογίας (EBCOG). Η εκπαίδευσή μου έγινε στα

πλαίσια εκπαίδευσης της ESHRE υπό επιτήρηση με βιβλίο περιστατικών (Log Book).

 

Σύντομο βιογραφικό: 

 
Όνομα:    Άγγελος
Επώνυμο:            Δανιηλίδης
Ημερομηνία Γέννησης:               1/2/1972
Εργασία:  Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής  Μαιευτικής  
                                             Γυναικολογίας Α.Π.Θ.
Τόπος Διαμονής:            Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση:           Σμύρνης 9, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 56224
Τηλέφωνα:           2310559711 / 6932211395
Ε-mail:     angedan@auth.gr
Οικ. κατάσταση:              Έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών
 
 

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

(academic qualifications)
 
     1996           ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (βαθμός πτυχίου: Λίαν Καλώς), Α.Π.Θ. 
 
2007           ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ (βαθμός: Άριστα, τίτλος: Ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση της παρουσίας εμβρυικών στοιχείων στο αίμα της μητέρας κατά τη διάρκεια φυσιολογικών και παθολογικών κυήσεων), Α.Π.Θ. 
 
2017           ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ (βαθμός : ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, τίτλος: Medical Research Methodology, Α.Π.Θ 
 
2020    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ (βαθμός: ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, τίτλος: ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Κύπρου 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
 
1998         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (1998 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 940005 Ε1 ‘ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ’ κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης, ΓΝΝ Αλεξανδρούπολης) 
 
2000-01    ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΠ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
 
2002         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΗΜΑ (Plymouth  Fetal  Monitoring  Training  System) ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 
 
2004         DFFP: ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 
 
2005         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑ-ΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ (11-13+6 WEEKS), FETAL MEDICINE FOUNDATION ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 
 
2006         BSCCP: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 
 
2006         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, BRISTOL UROLOGICAL INSTITUTE ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 
2007         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ (Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 
 
2008         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
                 Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης 
 
2012         ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ AUVERGNE CLERMOND FERRAND-ΓΑΛΛΙΑ 
 
2012         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΥΜΦΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΤΟΜΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ (ESGE) 
 
2013         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ 20-22 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΥΗΣΗΣ - FETAL MEDICINE FOUNDATION ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 
 
2013         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ DOPPLER ΚΑΙ ΜΗΚΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ - FETAL MEDICINE FOUNDATION ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 
 
2014         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ - EUROPEAN ACADEMY OF GYNAECOLOGICAL SURGERY 
 
2015         ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ- EUROPEAN SOCIETY OF GYNECOLOGICAL ENDOSCOPY 
2017   ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ESHRΕ 
2019        ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ERC Basic Life Support (BLS) from EUROPEAN  RESUSCITATION COUNCIL 
2020         ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Reproductive Surgeon level ECRES της ESGE-ESHRE 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
 

2005

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. 

2009

Full Registration with Specialist Registration στο General

 

Medical Council της Μ. Βρετανίας. 

 
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  στην Ελλάδα (4 μήνες) και το Εξωτερικό (22 μήνες)
 
Κολποσκοπήσεις (4 μήνες Eξωτερικό) 
Department of Obstetrics and Gynecology, Wishaw General Hospital Scotland (άσκηση 5 μηνών πριν και 4 μηνών μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας) (BSCCP - Πιστοποιημένο μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων στις Κολποσκοπήσεις, Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις κολποσκοπήσεις από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης).
Υπέρηχοι (4 Eξωτερικό+ 4 μήνες Ελλάδα) 
Department of Obstetrics and Gynecology, Wishaw General Hospital Scotland (συνολική άσκηση 25 μηνών 17 πριν και 4 μηνών μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας καθώς και 4 μηνών στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (πιστοποιητικό επάρκειας στον μαιευτικό υπερηχογραφικό έλεγχο πρώτου τριμήνου 11-13+6 weeks, και στον μαιευτικό υπέρηχο δευτέρου τριμήνου 20-22 εβδομάδες από το Fetal Medicine Foundation Μεγάλης Βρετανίας & Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Λαπαροσκοπήσεις-Υστεροσκοπήσεις (18 μήνες Eξωτερικό)  
Department  of Obstetrics  and  Gynecology  Katholieke  Universiteit,  Leuven, Belgium (1 μήνας), Department of Obstetrics and Gynecology University Hospital of Targu-Mures, Romania (3 μήνες) & Obstetrics and Gynecology clinic, Hospital San Givani di Dio,  University of Cagliari, Ιταλία (7 μήνες), Department of Obstetrics and Gynecology, Clermond Ferrand, Γαλλία (6 μήνες). Maidestone and Tunbridge Wells NHS Trust, Gynaecological Incology department, England (1 μήνας).
 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
Υποειδικότητα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής 
Από τις 1/11/2013 έως και τις 31/12/2016, Α΄ Μαιευτική και  Γυναικολογική κλινική ΑΠΘ, μονάδα ανθρώπινης αναπαραγωγής.
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
10/2005             Ιδιώτης Μαιευτήρας Γυναικολόγος.
 
2005-2011         Διδάσκων (Π. 407/80) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλο-νίκης για 3 εξάμηνα στο μάθημα Μαιευτικής-Γυναικολογίας και επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ & Γ’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (
 
2011-2014           Εκλεγμένος Λέκτορας Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
7/2014-3/2016 Διορισμένος Λέκτορας Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. στη Β΄  Πανεπιστημιακή  Μαιευτική Γυναικολογική  κλινική Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 
 
3/2016-10/2019    Διορισμένος Επίκουρος επί θητεία Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. στη Β΄  Πανεπιστημιακή  Μαιευτική  Γυναικολογική  κλινική Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 
 
10/2019-σήμερα Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. στη Β΄  Πανεπιστημιακή  Μαιευτική  Γυναικολογική  κλινική Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 
 

Συμβουλευτική επιτροπή σε διεθνή περιοδικά (associate editor, editorial board, reviewer and invited co editor)

 • Είμαι μέλος του Editorial Board Member of World Journal of Obsterics and Gynecology. 
 • Είμαι μέλος του Editorial Board Member of Journal of Clinical Obstetrics & Gynecology (
 • Είμαι μέλος του Editorial Board Member - Associate Editor of Gynecological Surgery Springer 
 • Current Women’s Health Reviews ISSN 15734048 invited co-editor, (2009) 
 • Hippokratia ISSN 11084189 reviewer από το 2007-σήμερα και Section Editor
 • European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology (EJOGRB) ISSN 17517214 invited reviewer από 2009-σήμερα. 
 • BMJ (British Medical Journal) invited reviewer 
 • Journal of Obstetrics and Gynecology ISSN 01443615, invited reviewer 2014-σήμερα 
 • Human Reproduction ISSN 02681161 invited reviewer 2011. 
 • Thrombosis and Haemostasis ISSN 15387836 invited reviewer 2014. 
 • Case reports in Medicine ISSN 16879672 invited reviewer 2011. 
 • Journal of Gynecologic Oncology ISSN 20050380 invited reviewer 2013. 

Συμβουλευτική επιτροπή reviewer σε διεθνή συνέδρια

 • 26th Annual Congress of the European Society for Gynaecological Endoscopy (ESGE), ESGE 18th – 21th October 2017, Sueno Hotel Belec & Convention Center Atalya, Turkey. 
 • 27th Annual Congress ESGE, 7th – 10th October 2018, Vienna, Austria. 
 • 28th Annual Congress της ESGE, October 2019, Θεσσαλονίκη. 

Μέλος σε επταμελή εξεταστική επιτροπή διαδακτορικών διατριβών που ολοκληρώθηκαν (13) 

 1. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 2806/3-9-2014
 2. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 3390/16-12-2016
 3. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4121/18-1-2017
 4. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ.  12/17-10-2017
 5. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4231/6-3-2018
 6. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4243/3-5-2018
 7. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4225/14-2-2018
 8. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4247/29-5-2018
 9. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4498/24-1-2020
 10. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4531/13-2-2020
 11. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4539/20-2-2020
 12. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4433/23-4-2020
 13. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ. 4757/11-5-2020

 
Μέλος σε τριμελή εξεταστική επιτροπή διαδακτορικών διατριβών σε εξέλιξη (5) 
1)   Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 48/29-5-2018
2)   Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 5/25-11-2014
3)   Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 11/27-11-2018
4)   Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 73/20-3-2018
5)  Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ  22/28-1-2020
 
Επιβλέπων σε διδακτορικές διατριβές σε εξέλιξη (5) 

 1. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 9/7-2-2017
 2. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 2/16-2-2018
 3. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 2/27-10-2018
 4. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 29/7-4-2020
 5. Ιατρική σχολή Α.Π.Θ. αριθμ 29/7-4-2020

 
Επιβλέπων σε μεταπτυχιακές διατριβές που έχουν περατωθεί (2) 

 1. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προγεννητικός έλγχος τοκετός αντισύλληψη». Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία αριθμ 84/27-6-2016 με τίτλο: μέθοδοι αντισύλληψης σε ειδικές ομάδες γυναικών.
 2. Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών “Φροντίδα στο σακχαρώδη διαβήτη”. Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία αριθμ 158/03-11-2015 με τίτλο: Χρόνος και τρόπος τοκετού και περιγεννητικές επιπλοκές σε έγκυες διαβητικές.

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Γνώση ξένων γλωσσών 
1996     ΙΤΑΛΙΚΑ (C2 CELI 5 SUPERIORE UNIVERSITY OF PERUGIA).
2002    ΑΓΓΛΙΚΑ (PROFICIENCY OF CAMBRIDGE).
2012    ΓΑΛΛΙΚΑ (DELF Β2)
 
Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 
         2004       ECDL Core Certificate (European Computer Driving License) -
ΔΙΠΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ, 2004.
 
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 
1995-1996       Υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ECTS (European Community Course Credit Transfer System), όπου και φοίτησα για 8 μήνες στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Perugia.
 
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ 
Επιδότηση από τον Ειδικό Λογαριασνό Κονδυλίων Έρευνας του Α.Π.Θ. 10.000 ευρώ για την προμήθεια ενός πλήρους συστήματος ενδοσκόπησης με ψηφιακή καταγραφή στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο <<Μετεκπαιδευτικά μαθήματα πρακτικής εξάσκησης στη βασική χειρουργική στη Γυναικολογία πάνω σε προπλάσματα>>, με αριθμ. Πρωτ. 1668/2019.
 
 
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 
                     Διάκριση από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ για το επίτευγμα της πραγματοποίησης πρωτοποριακής επέμβασης (λαπαροσκοπική αφαίρεση φρουρού λεμφαδένα σε καρκίνο ενδομητρίου) 16/4/2019.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΔΙΕΘΝΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ

119

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (COURSES- WORKSHOPS) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ

140

ΣΥΝΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

157

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

102

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

19

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

95

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ - ΗΜΕΡΙΔΩΝ

11

 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

 • Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του PubMed, Scopus, Embase : 96
 • Δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά: 30
 • Συγγραφή διδακτικού συγγράμματος Μαιευτικής-Γυναικολογίας Επιμέλεια έκδοσης: 3
 • Συμμετοχές σε συγγραφή κεφαλαίων ελληνικών διδακτικών συγγραμμάτων Μαιευτικής-Γυναικολογίας: 12
 • Συμμετοχές σε συγγραφή κεφαλαίων ξενόγλωσσων διδακτικών συγγραμμάτων Μαιευτικής-Γυναικολογίας: 6
 • Συγγραφή κεφαλαίων σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα abstract books: 8
 • Ελεύθερες ανακοινώσεις / poster σε ελληνικά συνέδρια  84
 • Περιλήψεις σε Ελληνικά περιοδικά 14
 • Ελεύθερες ανακοινώσεις/poster σε διεθνή συνέδρια 60
 • Περιλήψεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές 15
 • Συντελεστής εμβέλειας (impact factor) πλήρων δημοσιεύσεων στο PubMed και Scopus 95.815
 • Συντελεστής εμβέλειας (impact factor) περιλήψεων  21.119
 • Συνολικός (impact factor) συντελεστής εμβέλειας (δημοσιεύσεις και

περιλήψεις) 116.934

 • Ετεροαναφορές (citations)  826
 • Δείκτης hirsh (H-Index)  16
 • Πρώτος και δεύτερος συγγραφέας: σε 63 από τις 96 πλήρεις ξένες

(65,62%) και σε 26 από τις 30 (86.6%) πλήρεις ελληνικές δημοσιεύσεις

Αναλυτικό βιογραφικό: 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.