Αθανασία Πρίντζα

Εικόνα Αθανασία Πρίντζα

Γνωστικό αντικείμενο: 

Ωτορινολαρυγγολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Τίτλος ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας, 2000

Μετεκπαίδευση μετά την ειδίκευση

1. Επτά εβδομάδες στο Medical School, University of Newcastle, στην Αγγλία (2003-2006)

2. Ένα μήνα στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική - Κλινική

4

Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και το Φωνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Erlangen – Nürnberg, Γερμανία (2007)

3. Μετεκπαίδευση στην εκπαιδευτική μεθοδολογία

Α. 1ο εξαμηνιαίο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., 2002-2003

Β. Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη διδακτική πρακτική, Κέντρο Υποστήριξης Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ., 2007

 

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών έλαβα ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και προσέφερα εθελοντική εργασία στο Κ.Υ.Παλαιοχωρίου (1989). Ασκήθηκα για ένα μήνα στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Valladolid στην Ισπανία (1990). Συμμετείχα στην Ομάδα Μελέτης Ιατρικής Εκπαίδευσης (ΟΜΙΕ), 1988-2001, με αντικείμενο τη μελέτη θεμάτων Ιατρικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας. Συμμετείχα ως ερευνήτρια στο πρόγραμμα: Συγκριτική μελέτη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και της Οργάνω-σης Σπουδών των Ιατρικών Τμημάτων της Χώρας (1989) με Συντονιστή – Επιστημονικό υπεύθυνος τον Καθ.Κ.Τριαρίδη. Η έρευνα είχε επιχορήγηση από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαμέσου της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στην Ωτορινολαρυγγολογία ως ειδικευόμενη στη Γενική Χειρουργική, στη Χειρουργική Κλινική του Γ. Ν. Ν. Έδεσσας με Διευθυντή τον Dr Γ.Τάνο (Ιανουάριος 1992 - Ιανουάριος 1993). Κατά το χρόνο άσκησης μου αντιμετώπισα ένα μεγάλο αριθμό ασθενών στα Τακτικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών, εκπαιδεύτηκα στη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπεία ασθενών με χειρουργικές παθήσεις και συμμετείχα ως χειρουργός ή βοηθός σε ικανό αριθμό επεμβάσεων. Συμμετείχα σε όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες της κλινικής.

Υπηρέτησα την υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Σησαμιάς Σερρών (1993-1994). Συνέχισα την ειδίκευση μου στην Ωτορινο-λαρυγγολογία στο ΩΡΛ-Ογκολογικό Τμήμα του «Θεαγενείου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με Διευθυντή τον Αν. Καθηγητή Θ. Μαγγανάρη (Μάιος 1994 - Δεκέμβριος 1996). Κατά το χρόνο άσκησής μου εξέτασα μεγάλο αριθμό ασθενών στα Τακτικά Ιατρεία, στο Εργαστήριο Ενδοσκοπήσεων και στο Ακουολογικό Εργαστήριο. Συμμετείχα στη συστηματική παρακολούθηση των ογκολογικών ασθενών και στις συνεδριάσεις του Ογκολογικού Συμβουλίου. Συμμετείχα στη νοσηλεία των ασθενών, και σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών

9

επεμβάσεων ως χειρουργός ή βοηθός. Συμμετείχα σε όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες της κλινικής. Τα χρονικό διάστημα 15.5.1996 έως 20.11.1996 παρακολούθησα τις εργασίες της Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ.. Το 1996 παρακολούθησα το Πρόγραμμα κατάρτισης της Πανελλήνιας Εταιρείας Ιατρικής Πληροφορικής Εκπαίδευση στη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Στη συνέχεια υπηρέτησα ως ειδικευόμενη Ωτορινολαρυγγολόγος στο ΩΡΛ Τμήμα του Northampton General Hospital, στην Αγγλία με Διευθυντή το Mr. R. Pyke (Φεβρουάριος 1997 - Αύγουστος 1997) και στο ΩΡΛ Τμήμα του Pinderfields & Pontefract Hospital NHS Trust, στην Αγγλία με Διευθυντή το Mr R. Henein (Αύγουστος 1997 - Ιούλιος 1998). Οι θέσεις αυτές ήταν εγκεκριμένες για εκπαίδευση ειδικευομένων και η εκπαίδευσή μου εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας

εκπαιδεύτηκα στην προχωρημένη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (Advanced Life Support). Κατά το χρονικό αυτό διάστημα συμμετείχα σε βραχυχρόνια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια πρακτικών δεξιοτήτων μεταξύ των οποίων τα Nasal and Sinus Dissection, Phonosurgery, Temporal bone Surgery.

Συνέχισα την ειδίκευσή μου στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Α.Π.Θ., στο Π. Γ. Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ με Διευθυντή τον Καθηγητή Ι. Δανιηλίδη (Ιούλιος 1998 - Μάρτιος 2000).

 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.