Αθανάσιος Χατζησωτηρίου

Εικόνα Αθανάσιος Χατζησωτηρίου

Γνωστικό αντικείμενο: 

Φυσιολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Μετεκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου της Λωζάνης στην Ελβετία, με αντικείμενο τη λειτουργική και στερεοτακτική νευροχειρουργική

 

Σύντομο βιογραφικό: 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Aποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1995 με γενικό βαθμό “Άριστα”. Aπό το Σεπτέμβριο 1995 έως το Μάρτιο 1997, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως οπλίτης ιατρός και στη συνέχεια, από τον Απρίλιο 1997 έως τον Απρίλιο 1998, πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Μικροκάμπου/Κ.Υ. Πολυκάστρου. Aπό τον Ιούλιο 1998 έως και τον Ιανουάριο 2000 έκανε την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στη Β’ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου “Θεαγενείου” της Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 2000 του ανατέθηκε η διδακτορική διατριβή με θέμα «Επίδραση της εγκάρσιας διατομής νωτιαίου μυελού στον κατώτερο κινητικό νευρώνα», η οποία εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του  Α.Π.Θ. Το Νοέμβριο του 2003 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα με γενικό βαθμό “Άριστα”.
Από το Φεβρουάριο του 2001 έως τον Αύγουστο 2005, πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Νευροχειρουργική στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.  Από τον Οκτώβριο 2005 έως τον Ιανουάριο 2007 μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου της Λωζάνης (Ελβετία) στην ομάδα της Στερεοτακτικής και Λειτουργικής Νευροχειρουργικής (αντιμετώπιση επιληψίας, νόσου Parkinson, δυστονίας, νευραλγίας τριδύμου, χρόνιου άλγους).
Το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 εργάστηκε ως διδακτικό προσωπικό του ΠΔ 407/80 και από το επόμενο έτος, ως επιστημονικός συνεργάτης, για το μάθημα «Φυσιολογία» στα εργαστήρια των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, καθώς επίσης και στα μεταπτυχιακά μαθήματα της “Νευροφυσιολογίας” και της “Φυσιολογίας των Ρυθμίσεων”.. 
Τον Νοέμβριο 2009 εκλέχθηκε Λέκτορας Φυσιολογίας, τον Οκτώβριο 2015 Επίκουρος Καθηγητής και τον Ιούλιο 2019 μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Νευροφυσιολογία και ιδιαίτερα στη μελέτη των κακώσεων του νωτιαίου μυελού και των νευρομυϊκών αλληλεπιδράσεων ύστερα από βλάβες περιφερικών νεύρων.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.