Δέσποινα Τράμμα

Εικόνα Δέσποινα Τράμμα

Γνωστικό αντικείμενο: 

Παιδιατρική - Παιδιατρική Νεφρολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Κατά την τετραετή και πλέον υπηρεσία μου ως άμισθου επιστημονικού συνεργάτη στη Δ΄Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ (2000-2004) μετεκπαιδεύτηκα στην Παιδιατρική Νεφρολογία στο Παιδο-νεφρολογικό Τμήμα και Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο της Δ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. στο Nοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α. υπό την επίβλεψη του Αναπλ. Καθηγητή κ. Βασίλη Λαφαζάνη. Συγκεκριμένα συμμετείχα (θάλαμοι νοσηλείας, ειδικά τακτικά εξωτερικά ιατρεία) στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση παιδιών με ουρολοιμώξεις, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια προτελικού σταδίου, συγγενείς ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος και γενικότερα χρόνιες νεφροπάθειες.

Απο τον Οκτώβριο του 2003 και για 6 μήνες μετεκπαιδεύτηκα στη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης της Α΄ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσ. ΑΧΕΠΑ, υπό την επίβλεψη του καθ.κ. Ν. Ντόμπρου.

 

Μετά το διορισμό μου στη θέση του Λέκτορα είχα τις παρακάτω μετεκπαιδεύσεις:

1. 2006-2007 Παρακολούθηση του εξάμηνου Προγράμματος Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών, το οποίο οργανώθηκε από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ.

2. 16 – 31 Αυγούστου 2006. Βραχυχρόνια Μετεκπαίδευση (2 εβδομάδες) στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γ.Ν Παίδων Αθηνών Π&Α Κυριακού. Παρακολούθησα τη διαδικασία αιμοκάθαρσης σε παιδιατρικούς ασθενείς υπό την επίβλεψη του Δ/ντη κ.Στεφανίδη

3. 19 – 30 Μαρτίου 2007. Βραχυχρόνια Μετεκπαίδευση (2 εβδομάδες) στην Παιδονεφρολογική Μονάδα της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Χαϊδελβέργης υπό τον καθ. Franz Shaefer. Παρακολούθησα την αντιμετώπιση ασθενών σε περιτοναϊκή κάθαρση και μεταμοσχευμένων ασθενών, καθώς και των ασθενών που νοσηλευόταν στο Παιδονεφρολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής.

4. 02.2009 – 05.2009 Μετεκπαίδευση στη Παιδονεφρολογική Μονάδα της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ (2 ημέρες εβδομαδιαίως), στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησα και συμμετείχα στην αντιμετώπιση ασθενών με τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια, ασθενών σε περιτοναϊκή κάθαρση καθώς και μεταμοσχευμένων ασθενών, στα τακτικά ιατρεία και στην κλινική, υπό την επίβλεψη του καθ.κ. Φ. Παπαχρήστου.

5. 06.2010 – 12.2010. Μετεκπαίδευση για 6 μήνες στην Παιδιατρική Νεφρολογία: Clinical fellowship in the Department of Nephrology at Birmingham’s Children Hospital, NHS Foundation, UK. Παρακολούθησα και συμμετείχα σε όλες τις κλινικές και επιστημονικές δραστηριότητες του τμήματος (εξ.ιατρεία, νοσηλεία, μονάδα αιμοκάθαρσης, περιτοναϊκή κάθαρση, βιοψίες, μεταμοσχεύσεις, μαθήματα σε ειδικευόμενους, εργασίες) υπο την επίβλεψη του Δ/νη David Milford.

6. Πέντε workshop of European Society of Pediatric Nephrology.

7. Σεπ.2011 - Μαρτ.2012. Εκπαίδευση και εφαρμογή εικονικού ασθενή στο πρόγραμμα ¨Αριάδνη¨ του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.