Αριστείδης Κριτής

Εικόνα Αριστείδης Κριτής

Γνωστικό αντικείμενο: 

Φυσιολογία-Ιστοτεχνολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

-Από τον Ιούνιο του 1988 ως το Δεκέμβριο του 1988. εκπαιδεύτηκα σε βασικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στον Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης, HΠA.

-Από το Φεβρουάριο του 1990 ως το Νοέμβριο του 1990 εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές κυτταροκαλλιεργειών και σε τεχνικές έκφρασης πρωτεϊνών από ανασυνδυασμένο DNA στο Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Bοστώνης, HΠA.

 

Σύντομο βιογραφικό: 

Γεννήθηκε στις 23-5-1960 στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.
Σπούδασε Βιοχημεία στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Dundee στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε με Honors B.Sc. στη Βιοχημεία to1985. Εκπόνησε τη διδακτορική Διατριβή στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιο Κρήτης και το 1993 αναγορεύτηκε διδάκτορας. Το 2012 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μετεκπαιδεύτηκε στη Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία στον Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστόνης, HΠA. Το 2001 εκλέχτηκε Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο Φυσιολογία και από το 2012 υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας στο Τομέα Φυσιολογίας-Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2014 υλοποίησε το διασυνοριακό πρόγραμμα «Κέντρο Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής ιατρικής «REMEDIC» (www.remedicproject.eu) όντας ο επιστημονικός υπεύθυνος. Δημιούργησε ένα εργαστήριο Αναγεννητικής Ιατρικής συμμορφωμένο σε ορθές παρασκευαστικές πρακτικές (cGMP) για την αναγέννηση χόνδρου και οστού από μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα λιπώδους ιστού ανθρώπου, με στόχο την ανάπτυξη εξατομικευμένων εμφυτευμάτων και κυτταρικών θεραπειών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Κυτταρική Σηματοδότηση σε νευροεκφυλιστικές καταστάσεις σχετικά με τη φλεγμονή και το κυτταρικό θάνατο, και την Ιστοτεχνολογία. Έχει αξιόλογο δημοσιευμένο έργο με 54 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, δείκτη Η 17, και πάνω από 1000 αναφορές στο έργο του.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.