Αριστείδης Κριτής

Εικόνα Αριστείδης Κριτής

Γνωστικό αντικείμενο: 

Φυσιολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

-Από τον Ιούνιο του 1988 ως το Δεκέμβριο του 1988. εκπαιδεύτηκα σε βασικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στον Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης, HΠA.

-Από το Φεβρουάριο του 1990 ως το Νοέμβριο του 1990 εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές κυτταροκαλλιεργειών και σε τεχνικές έκφρασης πρωτεϊνών από ανασυνδυασμένο DNA στο Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Bοστώνης, HΠA.

 

Σύντομο βιογραφικό: 

Γεννήθηκε στις 23-5-1960 στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής
Σπούδασε Βιοχημεία στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Dundee στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε με Honours B.Sc. στη Βιοχημεία to1985. Εκπόνησε τη διδακτορική Διατριβή στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιο Κρήτης και το 1993 αναγορεύτηκε διδάκτορας. Το 2012 απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης Μετεκπαιδεύτηκε σε βασικές τόσο σε τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας όσο και σε τεχνικές κυτταροκαλλιεργειών και σε τεχνικές έκφρασης πρωτεϊνών από ανασυνδυασμένο DNA στον Τομέα Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστόνης, HΠA. Το 2001 εκλέχτηκε Λέκτορας και το 2006 εξελίχτηκε σε Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία» στο Τομέα Φυσιολογίας-Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάλουν τη κυτταρική σηματοδότηση στις νευροεκφυλιστικές καταστάσεις σχετικά με τη φλεγμονή και το κυτταρικό θάνατο και την ιστοτεχνολογία. Το 2014 δημιούργησε ένα εργαστήριο συμορφωμένο σε ορθές παρασκευαστικές πρακτικές (cGMP) για την αναγέννηση χόνδρου και οστού από μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα λιπώδους ιστού ανθρώπου, με στόχο την ανάπτυξη εξατομικευμένων εμφυτευμάτων και κυτταρικών θεραπειών. Είναι ο επιστημονικώς υπέυθυνος η επαφή για το πρόγραμμα REMEDIC www.remedicproject.eu
 
 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.