Πέτρος Σουντουλίδης

Εικόνα Πέτρος Σουντουλίδης

Γνωστικό αντικείμενο: 

Ουρολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση-υποτροφίες

Clinical fellowship, Εuropean Association of Urology Scholarship Program (EAUSP), Academic Medical Centre (AMC), Amsterdam, The Netherlands, (2/2007- 6/2007)

Research fellowship in Endourology, Endourological Society, University of California at Irvine (UCI), USA 06/2008-06/2009

 

 

Σύντομο βιογραφικό: 

 
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1996 και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία το 2005, την ίδια χρονιά έλαβε και τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU). 
Εξειδικεύθηκε το 2006 για 3 μήνες στο Academic Medical Centre στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέσωυποτροφίας (clinical fellowship) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU). 
Επί 1 έτος (2008-09) μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοουρολογία στο University of California Irvine (UCI) των Η.Π.Α μέσω υποτροφίας της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society clinical research fellowship).
Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα». 
Έως το 2015 κατείχε θέση Επιμελητή Α’ ΕΣΥ και επιστημονικά υπεύθυνου της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Βέροιας.
Από το 2016 έως το 2018 κατείχε μόνιμη θέση Consultant Urologist στο Pennine Acute Hospitals NHS Trust στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.
Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε, κατόπιν εκλογής, σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Ουρολογίας στο ΑΠΘ και εργάζεται στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς». 
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (editorial board) 8 διεθνών περιοδικών και έχει διατελέσει κριτής (reviewer) για περισσότερα από 130 άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων τα BJU Int, Journal of Endourology, Urology, Annals of Surgery.
Είναι μέλος του EAU Section of Oncological Urology (ESOU) από το 2018.
Είναι μέλος του Academy Education Council της Société Internationale D'Urologie (SIU) εκπροσωπώντας την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) από το 2018.
Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο (ομιλίες, προεδρεία) σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. 
Έχει δημοσιεύσει 79 άρθρα σε περιοδικά καταχωρημένα στο PubMed καθώς και 5 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικά περισσότερες από 1100 βιβλιογραφικές αναφορές (citations) και h-index 19 (Νοέμβριος 2020). 
Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις παθήσεις του προστάτη και στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος.

Αναλυτικό βιογραφικό: 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.