Θεόδωρος Καραμήτσος

Εικόνα Θεόδωρος Καραμήτσος

Γνωστικό αντικείμενο: 

Καρδιολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Μετεκπαίδευση στην Αγγλία στο νοσοκομείο John Radcliffe, Department of Cardiovascular Medicine, University of Oxford (2006-2013) όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα ως University Research Lecturer και Honorary Consultant Cardiologist. 

Σύντομο βιογραφικό: 

Ο ιατρός Θεόδωρος Καραμήτσος γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1995 με βαθμό πτυχίου 'ΑΡΙΣΤΑ' και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2005. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα από το 2006-2013 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία όπου μετεκπαιδεύτηκε στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Oxford Centre for Magnetic Resonance Research (OCMR). Έχει λάβει το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης (επίπεδο 3) στο MRI καρδιάς με βάση την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Society of Cardiovascular Magnetic Resonance Research.

Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι μέλος ΔΕΠ στην Α' Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και φέρει τον τίτλο του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας. Εκτός από την καρδιαγγειακή απεικόνιση, ασχολείται με την καρδιακή ανεπάρκεια και είναι επιστημονικά υπεύθυνος του ειδικού εξωτερικού ιατρείου καρδιακής ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 140 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 20 κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας εργασίας απεικονιστικών τεχνικών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (2016-2018) και μέλος επιτροπών της European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI).

 

http://www.tkaramitsos.gr/

Αναλυτικό βιογραφικό: 

LinkedIn: 

https://www.linkedin.com/in/theodoros-karamitsos-2809a560

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.