Κοσμάς Σαραφίδης

Εικόνα Κοσμάς Σαραφίδης

Γνωστικό αντικείμενο: 

Παιδιατρική-Νεογνολογία
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Μετά από λήψη εκπαιδευτικής άδειας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετεκπαιδεύτηκα συνολικά για 12 μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αναλυτικά:

1. Από τις 03.08.03 μέχρι τις 30.07.04 εργάστηκα ως επισκέπτης ερευνητής στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών του St Chistopher’s Hospital for Children, Philadelphia, USA, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Παιδιατρικής του Πανεπιστημείου Drexel M. Delivoria–Papadopoulos. Στη διάρκεια της παραμονής μου συμμετείχα στις κλινικές επισκέψεις και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών, όπου ενημερώθηκα για τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση των νεογνικών προβλημάτων.

2. Στη διάρκεια της παραμονής μου στις ΗΠΑ, και ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως τον Ιούνιο του 2004 εργάστηκα, επίσης, ως επισκέπτης ερευνητής στο τμήμα φυσιολογίας του αναπνευστικού της Ιατρικής σχολής του Temple University, Philadelphia, USA, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Φυσιολογίας και Παιδιατρικής M.R Wolfson, συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα σε ζώα για την πρόληψη της πνευμονικής βλάβης στα πρόωρα νεογνά.

 

Επικοινωνία

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, T.K. 54124, Θεσσαλονίκη
 

Συνδεθείτε

Το τμήμα Ιατρικής στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.